Двукратните световни шампиони във фигурното пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки са били излъгани от шефовете на Кралския театър на лед. Двойката готви уникално шоу на лед, като ще постави балета “Лешникотрошачката” в руската столица Москва.

Първоначално продуцентът Иля Авербух (също известен бивш фигурист) договорил приличен хонорар на Денкова и Стависки, но щом се стигнало до подписването на договора сумата била намалена. Албена и Максим се съгласили да работят за по-малко пари, тъй като в момента са без ангажименти.

Семейството се сдоби със син Даниел на 30 януари. Малко след това Стависки помогна за подготовката на френската двойка Натали Пешала и Фабиан Бурза, които спечелиха европейската титла.

Българската фигуристка Албена Денкова е родена на 3 декември 1974 година. Големите си успехи на леда тя постига с взелия българско гражданство Максим Стависки (роден на 16 ноември 1977 г. в Ростов на Дон). Танцовата двойка има две световни титли – 2006 и 2007 година и спечели сърцата на хиляди фенове по целия свят с изпълненията си.

След прекратяването на спортната си кариера Албена бе за кратко председател на федерацията по кънки.