Мачът на звездите в НХЛ на 31 януари 2016 г. ще се проведе по нов формат, обяви официалният сайт на хокейната лига на САЩ и Канада. Шоуто ще бъде разделено на три отделни срещи по 20 минути, в които отборите ще бъдат с по трима полеви играчи.

Свой тим ще има всяка дивизия в НХЛ – Тихоокеанската, Централната, Атлантическата и Метрополитън. Отборът ще бъде съставен от 11 играчи: шест нападатели, трима защитници и двама вратари.

Феновете ще могат да избират по един състезател от всяка дивизия. Хокеистът с най-много гласове ще бъде капитан своя отбор. Останалите 40 играчи ще бъдат определени от департамента по хокейните операции на НХЛ. Всеки тим ще има поне по един свой представител в Мача на звездите.

Отборите ще сменят вратите на 10-ата минута. В единия полуфинал ще се изправят тимовете на Централната и Тихоокеанската дивизия, а в другия Метрополитън и Атлантическата. Победителите излизат един срещу друг на финала.

Треньорите отборите ще станат наставниците най-добрите отбори във всяка дивизия според класирането на 9 януари. Мачът на звездите през този сезон ще се проведе в „Бриджстоун Арена“ в Нешвил (щат Тенеси). Това е домашната зала на Нешвил Предаторс.