Германската суперзвезда в биатлона Магдалена Нойнер ще инвестира в школа по биатлон и хотелски комплекс в курорта Банско. Според информация от западните медии 24-годишната топспортистка смята след края на кариерата си да създаде верига от училища по този спорт в няколко източноевропейски държави. Между тях е и България и по -конкретно курорта Банско.
 
На този етап Нойнер има намерение да отвори школи и в Украйна, Беларус, Румъния и Полша. Централата на бъдещата Нойнер империя ще бъде в Германия. Най-успешната биатлонистка за всички времена е споделила ,че смята да реализира своите намерения след края на кариерата си. Тя вече обяви пред медиите в Германия ,че има желание да приключи със активния биатлон след Олимпиадата в Сочи през 2014 година. След това Магдалена ще посвети енергията си на бизнес и треньорска работа.
 
Германката ще построи в Банско специална база с голяма материална част и хотелски комплекс. Отделно ще бъде издигнат и спа център с възстановителна част. Нойнер търси партньори, за да реализира изцяло плановете си. За да стане факт проектът във всички държави, са необходими близо 30 милиона евро. В момента Нойнер печели годишно от наградни фондове и рекламни договори 2 милиона евро.
ПЕТЪР АНГЕЛОВ/БЛИЦ