Магдалена Нойнер спечели втора титла от Световното първенство по биатлон в Ханти-Мансийск (Русия). След златото в спринта днес германката триумфира и в масовия старт на 12.5 километра. Родената на 9 февруари 1987 година състезателка направи 4 грешки при стрелбата си, но с много добро бягане финишира за 36:48.5 минути.

Втора се нареди Дария Домрачева (Беларус) с 3 грешки и изоставане от 4.8 секунди. Бронзът извоюва Тора Бергер (Норвегия), която също не успя да повали три от мишените си и бе по-бавна с 14 секунди.

Петицата допълват лидерката за Световната купа Кайса Макарайнен и Тея Грегорин. След тях са Олга Зайцева и Хелена Екхолм. В масовия старт не участваха българки.

Магдалена Нойнер вече има световни 9 титли – 2 в спринта, 1 в преследването, 2 в масовия старт и 4 в щафетите. В тазгодишния шампион тя спечели 4 медала – злато в спринта и масовия старт и сребро в преследването и смесената щафета. Утре Нойнер може да вземе отличие и в последната дисциплина – щафетата за жени.

Представянето на Магдалена на Световното е малка изненада, тъй като през сезона тя се представяше колебливо и записа само два успеха за Световната купа.