Радослав Янков остана на косъм от класиране на финал на световното първенство в Сиера Невада в любимата си дисциплина паралелен гигантски слалом. Българинът проведе епична битка с Бенямин Карл, когото на два пъти победи на Световната купа в Банско. Днес обаче австриецът ликува и спечели с 2 стотни! Още след спечеления си 1/4-финал Карл се закани на нашето момче, провиквайки се пред камерата: "Дайте ми Радо!".

Въпреки пропуснатия шанс за класиране на финала, Янков има шанс за бронзов медал. Българинът ще стартира в битката за третото място срещу Невил Галмарини от Швейцария.

Янков даде най-добро време в квалификациите днес - 39.54 секунди. В спора за място на 1/4-финалите Янков се справи с Майкъл Трап. Радо, който избра червеното трасе благодарение на отличното си представяне в квалфикациите, елиминира американеца, побеждавайки го с 95 стотни. Следващият съперник на българина беше Себастиан Кислингер от Австрия. Радо отново беше по червеното трасе и надделя категорично - с 57 стотни. Срещу Карл обаче Янков стартира по синьото трасе и не успя да пребори четирикратния световен шампион.

Припомняме, че вчера Янков завърши шести в крайното класиране на паралелния слалом, след като на 1/4-финалите беше елиминиран от швейцареца Невил Галмарини.