Марина Георгиева-Николова спечели бронзов медал на 1000 метра от европейското първенство по шорттрек и продължи българската традиция в този спорт на еврошампионатите след отказването от спорта на седемкратната европейска шампионка Евгения Раданова. В крайното класиране тя завърши седма, бе 7-а на 500 метра и 12-а на 1500 метра.

"Медал не знам дали съм очаквала, но със сигурност бях подготвена да съм една от най-добрите. Седмица преди състезанието на контролното на националния отбор дадох добри резултати на 1000 и на 500 метра. Но състезанието е съвсем различно нещо, трябва да имаш шанс и късмет, а аз бях готова за европейското", коментира за БТА Марина Георгиева-Николова.

Тя заяви, че "малко я е яд", че не е била сред медалистките на 500 метра. "На 500 метра записах най-доброто време и до края на състезанието никой не го подобри. Много ме е яд, защото можех да съм една от медалистките, но на полуфинала имаше бутане със съперничка. Тя ме избута, удари ми кънката и не успях да карам след това. На 1000 метра чисто си ги победих във всяка серия и на финала правех атака в последната обиколка. На 1500 метра това ми бяха възможностите", добави националката по шорттрек.