Трикратната олимпийска шампионка Мария Хьофъл-Рийш прекрати успешната си състезателна кариера в алпийските ски. 29-годишната германка обяви новината на летището в Мюнхен, където показа спечеления Малък кристален глобус в спускането.
 
„След олимпийските игри във Ванкувър през 2010 г. Целта ми беше да спечеля още един златен медал от Олимпиада. Постигнах го. Имах една емоционална, успешна и невероятна кариера“, заяви Хьофъл-Рийш.
 
Още преди началото на сезона тя беше обявила, че в края на шампионата за Световната купа ще реши дали да продължи да се състезава. Вероятно роля при взимането на решението е взело и тежкото падане, което тя претърпя по време на спускането в Ленцерхайде (Швейцария).
 
Мария Хьофъл-Рийш завършва кариерата си с четири олимпийски медала (три златни и един сребърен) и шест отличия от световни първенства (два златни и четири бронзови). Тя има 27 победи за Световната купа и общо 81 подиума. Пет пъти е спечелила титлите в различни дисциплини от Световната купа, а през 2011 г. Завърши на първо място в класирането за Големия кристален глобус.