Мартен Фуркад спечели масовия старт на 15 километра за мъже от световното първенство по биатлон, което се провежда в германския зимен център Руполдинг. За французина това е трета титла от шампионата, след като стана номер 1 в спринта и преследването. 23-годишният състезател взе и сребро с щафетата.

Втори в днешното състезание финишира Бьорн Фери от Швеция, който повали всичките 20 мишени, но остана на 3.0 секунди след победителя. Бронзовото отличие спечели Фредрик Линдстрьом (Швеция) с две грешки на огневия рубеж и изоставане от 3.4 секунди.

Германецът Андреас Бирнбахер водеше преди последната стрелба, но направи грешка и остана четвърти в крайното класиране на 4.6 секунди от първото място.

Световният шампион за миналата година в тази дисциплина Емил Хегле Свендсен от Норвегия завърши едва 18-и с пет грешки в стрелбата.

Мартен Фуркад е начело в генералното класиране за Световната купа след 23 от 26 старта с актив от 970 точки. Втори е Свендсен с 904 точки, а трети със 747 точки е Бирнбахер.