Фурорът на Евгения Медведева на световния лед продължава. На Европейското първенство по фигурно пързаляне в Острава (Чехия) младата руска състезателка отново спечели кратката програма, оставяйки зад себе си сънародничката си Анна Погорилая и италианката Каролина Костнер. За съжаление българката Христина Василева остана далеч от това, което може и остана на последната позиция, съобщава beautyinsport.com.

Медведева направи поредно прекрасно изпълнение на програмата си по музика на японски музикант с хореограф Иля Авербух. Тя събра 78.92 точки, което е под световния й рекорд от Гран при финала. Скоковете бяха перфектни – троен флип с тулуп, троен ритбергер и двоен аксел, а пируетите и серията стъпки очаквано са с ниво 4.

Страхотно “Усещане за жена“ от Анна Погорилая за пореден път през сезона и 74.39 точки. Рускинята дойде в Острава след лека травма, но всичко се получи перфектно. Комбинацията троен Луц с тулупа, тройния ритберге и двойният аксел са с положително може авансово, а четирите елемента с най-високото ниво за трудност.

Каролина Костенер игра така сякаш не е спирала за две години. Дори паузата й се е отразила добре. Каролина е много различна, със смела и отлично поставена от Лори Никол неточна и много модерна програма на електронна музика. В техническо отношение всичко се получи. Комбинацията отнеса тройни тулупа, тройният ритбергер и двойният аксел бяха оценени с бонуси от съдиите. Два от пируетите заслужиха ниво на трудност 4 и тя събра 72.40 точки.

Съвсем близо до нея е третата представителка на сборния тим Мария Сотскова. И при нея всичко беше на ниво, но губи от по-ниската оценка за компоненти.

С много силни изпълнения в класирането следват Лорин Лекавелие (Франция) и Ивет Тот (Унгария). Топ 10 допълват Никол Райчова (Словакия), Роберта Родегеро (Италия), Никол Шот (Германия) и Анастасия Галустян (Армения).