Красимир Анев изуми с представянето си на масовия старт на 15 километра за Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф, завършвайки на престижното 4-о място - рекордно класиране за мъжкия ни биатлон. Най-добрият ни биатлонист дори беше на крачка от попадане в Топ 3, след като дълго време беше след победителя Мартен Фуркад и Антон Шипулин, но само метри го лишиха от качването на подиума.

Малко преди финала 27-годишният Анев не издържа атаката на руснака Дмитрий Малишко, който го изпревари и в крайна сметка сънародникът ни завърши четвърти. Страхотната новина е, че биатлонистът от Самоков попадна сред шестимата наградени след финала.

anev_nagrajdavane.jpg


Анев допусна три грешки в стрелбата и остана на 31.4 секунди от Фуркад. Французинът бе безгрешен днес, порази всичките 20 мишени и записа 36-ата си победа за Световната купа в кариерата си. Времето на Фуркад бе 44:52.0 минути. Втори се класира руснакът Антон Шипулин с четири грешки в стрелбата и изоставане от 13.1 секунди, а третият Малишко - на 30.7 секунди от победителя, като не уцели три мишени.

Другият ни представител на масовия старт днес - Владимир Илиев, завърши 19-и.

В генералното класиране за сезона Мартен Фуркад остава на върха след 10 от 25 състезания с 481 точки. Антон Шипулин е втори с 390 точки, а Емил-Хегле Свендсен (Норвегия) е на трета позиция с 343 точки. Анев е 14-и с 208 точки, а Владимир Илиев е 26-и със 161 точки.

anev1.jpg

anev_final.jpg