Континенталната хокейна лига може да се разшири в посока Италия. Милан проявява интерес към включването в шампионата, а президентът на КХЛ Александър Медведев преговаря с представители на италианския футболен гранд за създаването на хокеен клуб. Италианската федерация по хокей на лед вече е дала своето съгласие.
 
Медведев призна, че Слован (Братислава) също е готов да участва в шампионата, в който се състезават отбори от Русия, Беларус, Латвия и Казахстан. Словашкият Лев (Попрад) трябва да стартира в първенството на КХЛ от следващия сезон. Освен това стана ясно, че е възможно създаването на Тихоокеанска дивизия в Лигата.
 
“Дискутирахме тази тема с президента на Световната федерация по хокей на лед Рене Фасел. Отбори от Китай, Япония и Южна Корея са съгласни да участват в шампионата на КХЛ. В региона е Амур (Хабаровск), който вече е част от първенството. Очакваме и отбор от Владивосток след построяването на новата зала в града”, заяви председателят на борда на директорите на КХЛ Вячеслав Фетисов.
 
Преди дни германският бизнесмен Щефан Линднер обяви, че има намерение да създаде хокеен клуб в Лайпциг, който да участва в първенството на Континтелната хокейна лига. Преди това се говореше, че Хановер Скорпионс може да се пусне в КХЛ, но тази възможност изглежда пропадна./БЛИЦ