Все по-мистериозна става ситуацията около най-добрата ни биатлонистка Павлина Филипова. От федерацията пуснаха слух, че състезателката е бременна и ще пропусне олимпиадата във Ванкувър през февруари. Дори се заговори, че Филипова вече е уведомила шефовете да й търсят заместничка.

Вчера обаче събитията получиха нов развой и стана като в онзи виц - компютрите са компоти, а шведският филм е съветски. Самата биатлонистка, която на 20 декември ще навърши 34 години, отрече да е бременна и заяви, че се готви за Ванкувър. Павлина допълни още, че ако не участва в Канада, ще е по лични причини, а не заради някаква мнима бременност, пише "7 дни спорт".

Никой не може да каже защо спекулациите продължават. През последните месеци излязоха всякакви версии за състоянието на Филипова и участието й във Ванкувър. Всичко тръгна още през лятото, когато стана ясно, че биатлонистката има здравословни проблеми. Филипова, която е 4-а на 15 км на Олимпиадата в Нагано през 1998 година и европейска шампионка през 2006 година, уж се готвеше на облекчен режим. От ръководството на федерацията няколко пъти обявиха, че има вариант Павлина да не пътува за Ванкувър, но така и не разкриха какво точно я мъчи.

Самата състезателка също не пожела да коментира. Тя подхвърли, че опитва да тренира, но състоянието й не позволява прекалено натоварване. Ако все пак Филипова не пътува за Канада, за единствената квота при жените ще се борят 2 състезателки - Евгения Йорданова и Нина Кадева-Кленовска. През януари от федерацията ще решат коя от двете да ни представя на игрите. Тогава БОК трябва да даде крайната заявка за Олимпиадата./БЛИЦ