Националният отбор за младежи до 20 години записа втора победа на световното първенство в дивизия III, което се провежда в Нова Зеландия. В плейофен мач за местата от пето до осмо тимът на Даниел Куомо разби с 6:1 отбора на Тайван (страната е известна и под имената Китайско Тайпе и Република Китай).

Мирослав Василев блесна с два гола и асистенция за успеха на България. Янаки Гачев добави едно попадение и две голови подавания. Ивайло Георгиев, Даниел Дилков и Георги Благоев се отличиха с по гол и една асистенция. Веселин Диков завърши с две голови подавания. Юи-Ченг Пан се разписа за Тайван. Той беше точен за 1:5 в средата на третата част и беше обявен за най-добър играч на тима в мача.

Призът за № 1 в българския отбор спечели стражът Димитър Димитров, който отрази 35 удара. Ве-Чих Хе започна на вратата на Тайван, но беше заменен след 5:23 минути игра, след като за краткото време получи три гола от четири удара. На мястото му се появи Шенг-Чун Хуанг, който завърши мача с 33 спасявания.

Така България ще играе за пето-шесто място срещу Израел, който в другия мач се наложи над ЮАР с 9:0. Мачът е тази нощ от 2:30 часа българско време.