Лявото крило Макс Пачорети се разписа в четвърти пореден мач от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), а Монреал надви с 3:1 Кълъмбъс и запази лидерската си позиция в Източната конференция. Пачорети вкара две шайби на Кълъмбъс и вече има общо 29 гола от началото на сезона. Той отбеляза първия гол в мача при 2:29 изиграни минути в първата третина на срещата, а неговото второ попадение, също така и победно, падна малко след преполовяването на частта. Томаш Плеканец пък реши мача в полза на Монреал на празна мрежа минута преди сирената, докато единственото попадение за Кълъмбъс беше дело на Ник Фолино.

Монреал е лидер в генералното класиране на Източната конференция, след като Ню Йорк Айлендърс загубиха с 2:3 от Вашингтон след дузпи.

Сан Хосе пък отстъпи с 1:2 на Лос Анджелис в исторически мач от НХЛ. Той беше проведен на временно положена настилка в новия дом на отбора по американски футбол Сан Франциско, като по трибуните своите места заеха рекордните за хокеен двубой в Калифорния 70 205 зрители. Те видяха победен гол на Мариан Габорик 4:04 минути след началото на последната третина, с което носителите на купа "Стенли" спечелиха за седми пореден път в НХЛ.