Руският хокеист Александър Радулов подписа едногодишен договор с Монреал Канейдиънс от НХЛ. 29-годишният нападател преминава като свободен агент и за срока на контракта си ще заработи 5,75 милиона долара.

През миналия сезон Радулов игра в ЦСКА (Москва), но не продължи договора си с клуба, който изтече на 30 април. Заради буйния нрав на хокеиста генералният мениджър на Монреал Марк Бержевен нарече трансфера изключително рисков, но възложи големи надежди на руснака. От друга страна рискът е малък заради краткия срок на договора.

През миналия сезон Александър Радулов се отличи с 23 гола и 42 асистенции в рамките на редовния шампионат на Контитенталната хокейна лига. В плейофите той блесна с 4 попадения и 12 асистенции и помогна на ЦСКА (Москва) да стигне до финала на КХЛ, където „армейците“ загубиха от Металург (Магнитогорск) в битката за Купа Гагарин.

Радулов не е непознато име в НХЛ. През 2004 година той беше избран под №15 в драфта от Нешвил Предатърс и след това записа 154 мача в редовния сезон за „хищниците“, в които се отличи с 47 гола и 55 асистенции.

Само преди дни Монреал размени един от най-стабилните си защитници Пи Кей Събън с ветерана Шей Уебър от Нешвил Предатърс. Така Уебър ще може отново да играе в един отбор с Александър Радулов, след като двамата бяха съотборници в Нешвил.

В същото време Монреал Канейдиънс взе и 31-годишния вратар Ал Монтоя от Флорида Пантърс. Стражът подписа едногодишен договор срещу 950 000 долара. Неговото присъствие ще донесе на Канейдиънс сигурна резерва, ако титулярът Кери Прайс получи нова сериозна контузия и се наложи да бъде заменен от неопитния Майк Кондън.