Монреал Канейдиънс продължава перфектния си старт на сезона в НХЛ, след като се наложи с 5:3 над Торонто Мейпъл Лийфс за рекордната девета поредна победа.

Всичките 9 успеха на „Хабс“ бяха постигнати в редовното време, с което тимът от Монреал счупи рекорда за най-много поредни победи в редовно време от началото на сезон в НХЛ. До момента Канейдиънс деляха първото място с тима на Бъфало Сейбърс от сезон 1975/76.

Пи Кей Събан и капитанът Макс Пачорети се отличиха с по един гол и  една асистенция, а вратарят на тима Кери Прайс спаси 49 удара. Ларс Елер, Давид Дешарне и Брендън Галахър също се разписаха за успеха. Лео Комаров направи гол и асистенция за Монреал, а другите попадения за „кленовите листа“ бяха реализирани от Джеймс ван Риймсдайк и Морган Райли. Джонатан Берие спаси 22 удара към вратата на Мейпъл Лийфс.

Монреал Канейдиънс е само на един успех от рекорда на НХЛ за най-много поредни победи (в редовното време, след продължения или дузпи) от началото на един сезон. Върховото постижение от 10 поредни успеха се дели от тима на Торонто Мейпъл Лийфс от сезон 1993/94 и състава на Бъфало Сейбърс от 2006/07. В следващия си мач Монреал гостува на Ванкувър Канъкс в сряда.