Монреал Канейдиънс си върна първото място в Източната конференция в НХЛ, след като победи като гост Ню Йорк Рейнджърс с 5:1. Деванте Смит-Пели бе големият герой за канадския тим, след като реализира втория и третия гол за тима си. Преди него точен за Монреал бе Свен Андриджето, а другите две попадения за гостите реализираха Алек Галченюк и Макс Пачорети. Точен за домакините в края на втория период бе Рик Неш.

Радостта от успеха на гостите бе помрачена от контузията на вратаря Кори Прайс. Носителят на трофея "Харт" и трофея "Везина" през миналия сезон напусна леда в края на втората част и повече не влезе в игра. Това бе третия мач на Прайс след завръщането му в игра след едномесечно отсъствие заради друга травма. С победата Монреал събра 36 точки, две повече от Рейнджърс, като двата тима заемат първата и втората позиция в Източната конференция.

Подобно на Монреал, шампионът Чикаго също постигна убедителна победа като гост, след като се наложи с 5:2 над Сан Хосе. Брент Сийбрук, Джонатан Тейвс, Дънкан Кийт, Андрю Дежане и Андрю Шоу бяха точни за разгромния успех, който изкачи Чикаго до четвъртото място в Централната дивизия с 26 точки. За домакините от Сан Хосе точни бяха Брент Бърнс и Патрик Марлоу. "Акулите" също имат 26 точки, но заемат втората позиция в Тихоокеанската дивизия.

Всички резултати от НХЛ - ТУК!