Монреал Канейдиънс спря серията от 12 победи на Бостън Бруинс, след като го надви с 2:1 след дузпи като гост в среща от редовния сезон на НХЛ. Домакините бяха само на два мача от клубния си рекорд, поставен през сезон 1929/1930, но Алекс Галченюк вкара единствения гол при изпълнението на дузпи за успеха на гостите.

Бостън изравни за 1:1 само 5:26 минути преди края на мача, когато удар на Дъги Хамилтън от синята линия се отклони в Патрис Бержерон и шайбата влетя в мрежата на Петер Будай. Това се случи при шестия пауърплей за тима в мача. Монреал, който беше повел чрез Алексей Емелин в първата част, обаче вкара единственото попадение при дузпите и с това Канадците заеха временно третото място в Източната конференция пред отбора на Тампа Бей.

Въпреки загубата „мечоците” са начело на генералното класиране в НХЛ и към момента носят домакинско предимство на Източната конференция в битката за „Купа Стенли". Те са с актив от 104 точки, докато Сейнт Луис изостава на втората позиция за "Президентс трофи" с един пункт пасив.