Натали Пешала и Фабиан Бурза зарадваха родната публика с победа в “Ерик Бомпар Трофи”. Френското танцово дуо спечели петия старт от Гран при сериите по фигурно пързаляне, което се проведе в парижката зала “Берси”. Опитните състезатели бяха сочени за фаворити и събраха 168.90 точки, като получиха най-висок резултат и за двете си изпълнения. За волния си танц под музика на Ролинг Стоунс те бяха оценени със 100.42 точки.

Втори останаха Анна Капелини и Лука Ланоте със сбор от 153.26 точки. Шампионите на Италия бяха втори след първото си изпълнение и имаха шанс да се борят за първо злато, но падане на Лука при изпълнение на туизли накара съдиите да им дадат едва четвърта оценка за интерпретацията на “Кармен”.

Екатерина Рязанова и Иля Ткаченко взеха бронза със 146.03 точки. Те получиха трети оценки и за двете си изпълнения. Силно във волната си програма се представиха американците Мадисън Хюбел и Захари Дохърти и получиха втора оценка, с която събраха общо 145.23 точки, което им отреди четвъртата позиция.

28-годишната Пешала и 31-годишният Бурза са двукратни шампиони на Европа и бронзови медалисти от последното световно първенство, като се пързалят заедно от юношеска възраст. Те имат два успеха в Гран при сериите този сезон и общо четири в кариерата им. От “Ерик Бомпар Трофи” те са извоювали два златни и два сребърни медала.

Френската двойка е сигурна за финалите на Гран при с двата си успеха този сезон. Същото се отнася и за Капелини и Ланоте, които записаха две втори места.

На 23 и 24 ноември е последното състезание от сериите, като то ще се проведе в Япония. С финалите на Гран при между 6 и 9 декември ще бъде открита ледената пързалка в Сочи./БЛИЦ