Българският национален отбор по хокей на лед до 18 години загуби втория си мач на световното първенство в Дивизия III, Група „А“, което се провежда в Тайван. Българите отстъпиха с 4:5 на Исландия след дузпи, след като вчера разбиха ЮАР с 5:0.
 
Мачът протече през обрати. Томислав Георгиев откри резултата за нашите, но Хилмар Сверисон изравни. След това исландците поведоха с 3:1, но тимът на Станислав Кънчев обърна за 4:3 след попадения на Даниел Дилков, Веселин Диков, Костадин Давидов.
 
Съперникът успя да изравни чрез Едмундс Индус 1:40 минути преди края на редовното време. В продълженията гол не падна и се стигна до изпълнение на дузпи. При тях само Елвар Олафсон успя да се разпише и да донесе победата на Исландия. Томислав Георгиев, Даниел Дилков и Веселин Диков пропуснаха за България. Стражът на нашия тим Димитър Димитров спаси 47 удара към вратата си.
 
В сряда България играе с домакина Тайван. В четвъртък е срещата с Израел, а в събота тимът на Станислав Кънчев играе срещу Мексико. За момента българите са втори в класирането с 4 точки, на една зад Исландия и на две пред мексиканците. Израел е с една точка, а Тайпе и ЮАР са без спечелен актив.