Националният ни отбор по хокей на лед за юноши до 18 години отстъпи на Израел с 3:4 (3:3, 0:1, 0:0) в предпоследния си мач от Група „А“ на дивизия 3 на Световното първенство. До края на първенството българските млади хокеисти имат още една среща с фаворита Турция, но дори и при успех могат да се наредят максимум на 3-о място.

Израелците поведоха с 3:0 още в първите 8 минути, но след това нашите момчета се вдигнаха и изравниха до 3:3 още преди първата почивка. Точни бяха Калоян Вачков, Тарек Абди и Ивайло Георгиев. Във втория период Дани Будников, който асистира за първите два гола на израелците, вкара за 4:3 и така оформи крайния резултат. В третата част българите, водени от канадския си треньор Даниъл Куомо, опитаха да стигнат до гол, но вратарят на гостите Раз Вернер отрази ударите им.

Турция се наложи над Австралия с 9:6 (4:0, 2:4, 3:2), а тайванците победиха Мексико с 4:2 (1:2, 1:0, 2:0) и си гарантира оставане в групата. Турците водят с 11 точки, Австралия има 9, Израел и България са с по 6, Тайван е с 4, а мексиканците с 0. В неделя от 16:30 часа българските хокеисти играят с Турция своя последен мач в турнира. Преди това Тайпе играе с Израел, а в последния за деня мач Австралия се изправя срещу Мексико.