Мъжкият национален отбор на България по хокей на лед удари Ейре с 6:0 на старта на световното първенство, втора дивизия, група „Б”. Шампионатът се провежда в Загреб. По два гола за победата забиха Алексей Йотов и Мартин Миланов, а по един добавиха Мартин Бояджиев и Станислав Мохачев.

Нашите спорят с още 5 състава. Категоричният успех над ирландците на практика гарантира на българските национали оставането в групата.

В останалите срещи от първия ден Румъния би Китай с 9:4, а домакините от Хърватия удариха Исландия с 9:0. Късно тази вечер България се изправя именно срещу много класния състав на хърватите.

„Целта ни е да останем в групата, която е изключително силна. По-силна е и от другата. И беше много добре, че започнахме с победа, която почти ни гарантира изпълнението на основната ни задача. А след като останем в тази група, следващата ни цел е да изградим по-добър отбор, с който да преследваме и изкачване нагоре. Поздравявам момчетата за мъжката игра срещу Ирландия”, заяви президентът на българската федерация по хокей на лед Красимир Кръстев.