Националният отбор по шоттрек ще бъде без масажист на Световното първенство в Англия, което започва на 11 март. България ще бъде представена от четирима състезатели - Марина Георгиева-Николова, Рая Захариева, Асен Пандов и Кирил Пандов.

На пресконференция днес треньорът на тима Юлиан Ангелов се оплака, че ситуацията във федерацията е крайно притеснителна. "Положението е тежко. С нас на световното ще пътува физиотерапевт. Беше ни казано да избираме между физиотерапевт и масажист, макар че аз исках и двамата. Марина Георгиева-Николова получи растежение на бедрен мускул в Дрезден на Световната купа и затова избрах физиотерапевт", заяви треньорът.

“Резултатите за време не са показателни заради лошото качество на леда в България. Състезателите са във форма. Марина има за цел да достигне до полуфиналите, което означава да попадне сред първите 8 на 500 и на 1000 метра. Програма минимум пред Асен и Кирил е влизане на четвъртфиналите”, добави Ангелов.

Не е ясно дали ще имаме женски отбор през новия сезон. Според треньора, ако състезателките не получат стипендии, ще се откажат.

Преди два месеца на Европейското първенство в Холандия Георгиева-Николова спечели бронз на 1000 метра. Това бе най-големият успех в кариерата на 30-годишната състезателка./БЛИЦ