Българската федерация по хокей на лед е изпратила писмо до президентството да бъде издаден български паспорт на словашкия хокеист Юрай Душичка и по този начин да бъде използван в националния отбор, съобщи за БТА старши треньорът Георги Миланов.
 
Душичка от тази година живее в София и играе за Славия. Той има и основателна причина да иска паспорт, тъй като приятелката му, с която живее е от София. Роденият 12 юли 1980 г. Душичка играе като ляво крило, има седем сезона във втора словашка дивизия за отбора на Превидза, а също така е играл за Зволен и Нитра. Въпреки това обаче нивото му е достатъчно високо, за да придаде класа на българския национален отбор.
 
Душичка вкара два гола за Славия при победата с 10:2 над ЦСКА в последния мач от 4 кръг на националния шампионат. По този начин “белите” защитиха титлата си от миналата година. “Червените” останаха втори, а с бронзовите медали се окичи “Левски”. В първенството участваха три отбора.
 
От понеделник мъжкият национален отбор на България се събира на лагер за участие на Световното първенство, което ще се проведе точно след месец. Нашите са в Дивизия 2 - група “Б”, което ще се проведе в “Зимния дворец” в София.