Монреал Канейдиънс – НЮ ЙОРК РЕЙНДЖЪРС 2:3 след прод.
(2:1, 0:1, 0:0, 0:1)
В серията: Рейнджърс води с 3:2

* Мика Зибанеджад се разписа 14:22 минути след началото на продължението и донесе на Рейнджърс с успеха, с който нюйоркчани се доближиха на една победа от втория кръг на плейофите. Йеспер Фаст и Брейди Шей също се разписаха за гостите, а Хенрик Лундквист направи 34 спасявания. Артури Лехтонен завърши с гол и асистенци за Монреал. Брендан Галахър също вкара за Канейдиънс, а Кери Прайс отрази 33 удара. Шестият мач от серията е в Ню Йорк и ще се играе в неделя от 3:00 часа рано сутринта българско време.

ПИТСБЪРГ ПИНГУИНС – Кълъмбъс Блу Джакетс 5:2
(1:0, 2:2, 2:0)
В серията: Питсбърг печели с 4:1
* Сидни Кросби и Скот Уилдън се разписаха по един път в рамките на 51 секунди през третата част, а Питсбърг записа успех, с който спечели серията. Браян Ръст вкара два пъти за „пингвините“, а Фил Кесъл добави едно попадение. Марк-Андре Фльори направи 49 спасявания. Уилямс Карлсон и Буун Дженър бяха точни за Кълъмбъс, а Сергей Бобровски отрази 27 удара. Във втория кръг Питсбърг ще играе срещу победителя от серията между Торонто Мейпъл Лийфс и Вашингтон Кепитълс, в която резултатът в момента е 2:2.

НЕШВИЛ ПРЕДАТЪРС – Чикаго Блекхоукс 4:1
(0:0, 1:0, 3:1)
В серията: Нешвил печели с 4:0
* Роман Йоси вкара два гола, а Пека Рине направи 30 спасявания за успеха, с който Нешвил изненадващо спечели серията с лидера в Западната Конференция без да запише загуба. За първи път откакто НХЛ прие сегашния формат на плейофите през 1994 година, поставен под номер 1 в конференция отпада в първия кръг без да запише победа. Колтън Сисънс също се разписа, а Виктор Арвидсон добави едно попадение на празна врата. Джонатан Тейвс вкара за Чикаго, а Кори Крофърд отрази 22 удара. Предатърс за първи път в историята си печели плейофна серия без да допусне загуба, а във втория кръг ще се изправи срещу победителя от двойката Сейнт Луис Блус – Минесота Уайлд, в която „блусарите“ водят с 3:1. Чикаго е първият лидер на конференция, отпаднал в първия кръг от 2012 година, когато Лос Анджелис Кингс елиминира Ванкувър Канъкс по пътя си към спечелване на Купа Стенли.

ЕДМЪНТЪН ОЙЛЪРС – Сан Хосе Шаркс 4:3 след прод.
(1:2, 1:1, 1:0, 1:0)
В серията: Едмънтън води с 3:2
* Давид Деарне вкара само 1:45 минути преди края на продължението и донесе на Едмънтън успеха, с който Ойлъс се доближи на победа от втория кръг на плейофите. Патрик Маруун, Марк Летесту и Оскар Клефбом също се разписаха за канадския тим, а Кем Талбот направи 27 спасявания. Микел Бьодкер, Патрик Марло и Дейвид Шлемко бяха точни за Сан Хосе. Вратарят на Шаркс Мартин Джоунс отрази 44 удара. Шестият мач е в Сан Хосе и ще се играе в неделя сутринта от 5:30 часа българско време. Победителят от серията във втория кръг на плейофите ще се изправи срещу Анахайм Дъкс.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ