Нейтън Чен е новият шампион на Четирите континента, след като спечели надскачането в лудото състезание. 17-годишният фигурист върна титлата в САЩ след шест години пауза и се превръща в големия фаворит не само за предстоящото Световно, но и за Олимпиадата следващата година, пише Красивата страна на спорта. С много малка разлика зад него остана Юзуру Ханиу, а младият му сънародник Шома Уно е трети.

Чен завърши със сбор от 307.46 точки, като повиши с 25 точки личното си постижение от Гран при финала. Възпитаникът на Рафаел Арутюнян остана с втора оценка на волната програма с тема „Половецки танц“ от „Княз Игор“, създадена от Марина Зуева. Нейтън изпълни за пръв път в международно състезание четири различни четворни скока и общо пет, сред които луц и флип. Единствените проблеми бяха при нестабилния троен аксел. По програма американецът трябваше да изпълни един, но усложни програмата си с два.

Великолепен Юзуру Ханиу. Олимпийският шампион се бори за победата, но макар че спечели волната програма с 303.71 точки остана втори в крайното класиране. Японецът започна с четворен ритбергер, който се получава все по-добре и добави още три четворени скока.

Трети с 288.05 точки завърши Шома Уно. Другият голям талант започна перфектно с четворни ритбергер, флип и само троен луц, но във втората част имаше две падания на троен аксел и два четворни тулупа.

Без да е перфектен Патрик Чан (Канада) рискува с три четворни скока, падна на салхова и на втория троен аксел, но показва много по-силна форма спрямо предишния сезон и събра 267.98 точки.

Много малко зад него на 47 стотни остана Боян Дзин. Китаецът заложи на пет четворни скока, падна на два от тях, но при него се забелязват все по-сложни елементи, но е все още далеч като презентация.

И понеже спортът е фигурно пързаляне, а не надскачане, двама майстори на кънките са шести и седми – Джейсън Браун (САЩ) и Миша Джи (Узбекистан). И в двете си изпълнения те не рискуваха с четворен скок и оставиха отлични впечатления с изявите си.