НХЛ обсъжда присъединяването на два отбора към лигата. Това стана ясно по време на събранието на изпълнителните директори на клубовете.

Водят се разговори с потенциални клубове в Лас Вегас и Квебек Сити. Решение за увеличаване на отборите в шампионата ще бъде взето най-късно преди началото на драфта през месец юни.

На срещата е обсъден и плана за извънредния драфт, който ще се проведе при приемането на нови отбори в НХЛ. Това ще бъде през лятото на 2017 г.

Ако бъде приет само един отбор, настоящите тимове в шампионата вероятно ще се разделят с един играч, или с двама при одобрението и на двата кандидата.

Според плановете за извънредния драфт сегашните участници в НХЛ ще имат право да блокират един вратар, трима защитници и седем нападатели. Новите отбори ще имат право да избират от останалите играчи, за да попълнят своите състави.

Докато Лас Вегас никога не е имал хокеен тим в най-силната лига в света, Квебек Сити разполагаше с отбор в НХЛ в периода 1979-95 г. През 1995 г. канадският тим беше купен от американски консорциум и преместен в Денвър с името Колорадо Авъланч. Още в първия си сезон в НХЛ „лавините“ спечелиха Купа Стенли.