Норвегия се класира за участие на хокейния турнир на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг през 2018 година. Това стана факт, след като „викингите“ спечелиха квалификационна Група „F“, на която бяха домакини.

Решителна за класирането се оказа победата над Франция с 2:1 в последния мач от групата, тъй като преди неговото начало се знаеше, че който вземе успеха, ще се класира за Олимпиадата. В герой за Норвегия се превърна Матиас Норстебо, който реализира победния гол 2:29 минути преди края на двубоя.

Французите станаха жертва на много наказания, които заработиха. През повечето време те се защитаваха добре в намален състав, но две секунди преди изтичането на наказанието на Флоран Дуай, норвежците се възползваха от численото си предимство и Норстебо заби шайбата в мрежата зад Кристобал Юе.

Йорик Триел даде аванс на Франция само 1:49 минути след началото на втората третина, но пет минути по-късно Матс Цукарело изравни за Норвегия след асистенция на Патрик Торесен.

Така Норвегия събра седем точки и завърши като победител групата, за да се класира на олимпийските игри. Франция приключи на пета позиция с пет точки. Трети завършиха националите на Казахстан с три точки, а на последното четвърто място с един пункт останаха италианците.