Тампа Бей победи гостуващия Бъфало с 5:0 и се изкачи на върха в класирането на Националната хокейна лига с 39 точки. Стивън Стамкос се отличи с гол и две асистенции, а Радко Гудаш, Брендън Мороу, Джейсън Гарисън и Брет Конъли се разписаха за седмата победа в последните десет мача за тима. Вратарят Бен Бишъп трябваше да спаси само 13 удара, за да запише първия си "шътаут" за сезона.

Ванкувър си върна лидерската позиция в Западната конференция след убедително 3:0 в залата на Питсбърг. Брад Ричардсън реализира две попадения и асистира за третото на Шон Матиас, а канадците събраха 37 точки. Вратарят Еди Лак не допусна гол за първи път в кампанията, след като отрази 21 шайби, а Ванкувър записа 11-та победа от 15 мача като гост през сезона.

Носителят на купа "Стенли" Лос Анджелис отнесе домакина Аризона с 4:0. Капитанът Дъстин Браун завърши с два гола и асистенция за шампионите, а Джаред Стол и Алек Мартинес също вкараха. Мартин Джоунс спаси 26 удара и записа шести "шътаут" в едва 26-ия си мач в лигата. Така той се изкачи на трето място в класацията за най-бързо постигнати шест срещи без допуснат гол след Жак Плант (1954) и Стийв Мейсън (2009), който правят това в 24-ия си двубой.

Всички резултати от НХЛ - ТУК!