И в края на зимния сезон 2012-2013 от всички български курорти Боровец е с най-добри условия за ски и сноуборд .  20см нов сняг падна във високите части на ски зони "Ястребец" и "Маркуджик".
 
Поради тази причина любителите на планината и ски спортовете могат да карат до 14 април, като има шанс сезонът да бъде удължен с още две седмици.  Пистите са обработени и условията са отлични. В сила влизат и по –ниски цени на лифт картите.
 
Дневната карта за възрастни вече е 30 лв., а за деца - 20 лв. Освен това работното време на лифтовите съоръжения е удължено. За ски-център "Маркуджик" до 16:15 ч. и за Кабинкова въжена линия до 17:10ч. Специални условия и за фрирайдърите: от 5 април, в горната част на писта "Попангелов" успоредно на Сноу Парк Бороспорт, ще работи ново фамилно трасе с леки наклони, "вълнички", скокчета и препятствия за непрофесионалисти.
 
Новият парк е изграден на базата на трасето, което беше построено специално за Откритото държавно първенство по сноубордкрос и ски-крос, завършило през отминалия уикенд .