Обединена българска банка (ОББ) стана генерален спонсор на българския национален отбор по биатлон. Споразумението за партньорство, което е на стойност 70 000 лева, е за две години и обхваща оставащите стартове от настоящия сезон и сезон 2011/2012. "Благодаря на ОББ за подкрепата, която ни оказват. През настоящия и следващия сезон ще работим заедно за успехите на биатлона и се надявам усилията ни да бъдат увенчани с медали", заяви председателят на родната централа Екатерина Дафовска.
 
"ОББ започва партньорство с най-успешната българска зимна федерация, като част от стратегията си в подкрепа на младостта и възраждането на българския спорт. През последните години усилията на Федерацията и на Екатерина Дафовска по връщане на българския биатлон на заслуженото му място, започват да дават резултат. Ще се радваме да допринесем за неговите успехи", заяви Людмил Каравасилев, мениджър "PR и спонсорство" на финансовата институция.
 
В края на сезон 2010/2011 предстоят най-сериозните стартове на българските биатлонисти. Националният ни отбор участва с най-добрите си биатлонисти на Европейско първенство в Риднаун (Италия), което се провежда от 20 до 27 февруари. Красимир Анев и компания ще защитават цветовете на България и на Световното първенство по биатлон в Ханти-Мансийск от 1 до 13 март 2011 година.