Максим Стависки получи поредно признание. През новия сезон от фигурното пързаляне той отново ще бъде хореограф на световния шампион от 2007 година Бриан Жубер, пише Красивата страна на спорта. Както е известно, двукратният световен шампион за България с Албена Денкова ще постави програма и за трикратния олимпийски медалист Евгени Плюшченко.

„Обичам „Гладиатор“ и ще я запазя като волна програма. В момента правя модификации по нея. За кратката програма ще работя отново с българския хореограф Максим Стависки. С него ще изберем музиката в неделя. Той вече ми предложи няколко неща, които много харесах, но има и други идеи, търсим нещо мощно“, заяви Жубер, който в последните седмици участва на няколко гали във Франция.

Както е известно, Албена и Максим бяха негови хореографи в предишния олимпийски сезон, когато обаче Бриан се провали и остана едва 16-и. Миналото лято Денкова и Стависки отново поставиха волна програма за Жубер, но той я ползва само в първата част на сезона, след което под натиск от френската федерация се отказа от нея и пригоди „Гладиатор“ за състезания./БЛИЦ