Юношеският национален отбор на България по хокей на лед (до 18 години) претърпя трета поредна загуба на Световното първенство в дивизия 3, група А. Българите отстъпиха днес на отбора на Нова Зеландия с 2:6 (0:0, 1:1, 1:5) и заедно с Мексико ще спорят кой да завърши поне предпоследен. Мачът между България и Мексико е утре, а Китай и Нова Зеландия ще си оспорват първата позиция и промоция в дивизия 2, съобщава БТА.

След нулева първа третина българите поведоха в началото на втората чрез Веселин Диков след пас на Васил Виденов. Малко преди края на втората част новозеландците изравниха, но българите отново поведоха с попадение на Валентин Боцев след пас на Томислав Георгиев.

Новозеландците обаче до края нямаха никакъв проблем и освен че обърнаха развоя на срещата, направо разгромиха българите с 6:2. Три от попаденията във вратата на Димитър Виденов паднаха при числено превъзходство, докато българите отбелязаха само веднъж по този начин. Начело в класирането с по 9 точки са отборите на Китай и Нова Зеландия, домакините от Тайван изиграха срещите си и твърдо остават 3-и с 6. Мексико с по-добра голова разлика и България нямат актив.