Ню Джърси Девилс запази шансовете си за класиране за плейофите в НХЛ, след като разби един от големите си съперници Ню Йорк Рейнджърс с 5:2. 
В герой за домакините се превърна новобранецът Сергей Калинин, който реализира т. нар. "Горди Хоу хеттрик" - гол, асистенция и сбиване с противников състезател.

Руснакът започна серията си с асистенция към Тайлър Кенеди през откриващата третина за първия гол в мача. В края на втория период Калинин се сби с Джей Ти Милър от тима на Рейнджърс, а голът му падна в третата част, за да покачи на 4:2. Другите три попадения за Ню Джърси бяха дело на Кайл Палмиери, Лий Стемпниак и Адам Ларсон в заключителните секунди. Точни за гостите от Рейнджърс бяха Кевин Хейс и Доминик Муур още през първата част.

С победата Ню Джърси събра 67 точки - една по-малко от Питсбърг, който заема последното осмо място за участие в плейофите. Рейнджърс са на втора позиция в дивизия Метрополитън със 74 точки.

Далас си върна водачеството в Западната конференция, след като победи Уинипег като гост с 5:3. Двубоят бе решен в последните седем минути, когато гостите реализираха три попадения срещу само едно на съперника. Колтън Сейвиър даде аванс на тексасците за 3:2, а малко по-късно Джейми Бен отбеляза още един гол за Далас. Марк Шайфеле върна надеждите на канадския тим две минути преди края, но Бен с втория си гол в мача оформи крайното 5:3.

Другите четири гола в мача паднаха през първите два периода. Джейсън Спеца откри за гостите в осмата минута на мача, но в началото на втората част Александър Бурмистров изравни. Валери Ничушкин даде нов аванс на Далас преди Андрю Лад да се разпише за 2:2.
С победата Далас събра 82 точки - една повече от досегашния лидер Чикаго.