Рик Неш вкара в пети пореден мач, а Ню Йорк Рейнджърс победи Ню Джърди Девилс със 7:3, след като реализира четири попадения през втория период.
 
Двубоят се игра на открито при снеговалеж и студено време на стадиона на бейзболния гранд Ню Йорк Янкийс. Срещата на “Янки Стейдиъм” беше само ден, след като Анахайм Дъкс победи Лос Анджелис Кингс с 3:0 на открито при температура от 17 градуса по Целзий.
 
“Дяволите” взимаха аванс от 1:0 и 3:1 в първата третина. Яромир Ягър направи две асистенции, а с голове се отличиха Патрик Елиас (2) и Травис Зейджак. Рейнджърс върна един гол преди почивката.
 
След като Доминик Муур и Марк Стаал се разписаха за Ню Йорк през първата част, Матс Цукарело вкара два пъти поред във втората третина и “рейнджърите” за първи път в мача поведоха в резултата. Карл Хагелин и Рик Неш също пратиха шайбата във вратата на Мартин Бродюр.
 
През третия период Бродюр беше заменен от Кори Шнайдер, но и това не помогна и домакините стигнаха до нов гол чрез Дерек Степан, който се разписа от дузпа. Вратарят на Ню Йорк Рейнджърс Хенрик Лундквист завърши с 10 спасявания.

Мачът се игра пред 50 105 зрители. На Ню Йорк Рейнджърс предстои още един мач на открито на “Янки Стейдиъм”, когато в сряда се изправи срещу други тим от града – Ню Йорк Айлъндърс. Според прогзоните тогава температурите ще бъдат -13 градуса по Целзий.