Организационният комитет на зимните олимпийски игри в Сочи, които ще се проведат между 7 и 23 февруари, не бива да има притеснения относно наличието на сняг. Това обеща Роман Вилфанд, директор на Руския метеорологичен център.
 
Причина за притеснение беше ситуацията от началото на настоящата година, когато няколко състезания за тестване на новите олимпийски обекти бяха отменени заради топло време или дъжд. Организаторите имат резервен вариант, като са готови да доставят 450 000 кубически метри сняг, а освен това ще бъде инсталирана най-голямата система в Европа за създаване на изкуствен сняг.
 
Черноморският курорт Сочи е единственият регион в Русия със субтропичен климат. В момента обаче на планините около града има 52-сантиметрова снежна покривка. Роман Вилфанд заяви, че тя няма да се стопи дори и при топло и дъждовно време през януари.
 
По време на олимпийските игри състезанията в закрити зали, като хокей на лед, фигурно пързаляне, кънки и кърлинг, ще се проведат в Сочи, а надпреварите на открито ще бъдат в планините, които са отдалечени на десетки километри от черноморското крайбрежие.