Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев се прости с подаръка си от Владимир Путин, който бе осигурил за всички участници на олимпийските игри в Сочи по един смартфон „Самсунг“, информира „7 дни спорт“. Спортистът вече повече от седмица е без телефон, след като е бил ограбен на Световната купа в Поклюка, където заради непотвърдена заявка не участва в масовия старт.
 
Смартфонът му изчезнал през нощта, след като биатлонистите забравили да заключат стаята си преди да си легнат. Така нагъл крадец влязъл необезпокояван и отмъкнал това, което успял да види в тъмницата. Освен телефона на българина, същата нощ изчезнали модерни апарати и на състезатели от Латвия, а от стаите на румънките пък били взети пари. Полицията била уведомена още на сутринта, но от там обяснили, че могат да намерят апаратите, ако те бъдат включени. За целта органите на реда взели специалните проследяващи кодове на смартфоните на биатлонистите.
 
В същото време Управителният съвет на федерацията по биатлон пък ще изслуша на свое заседание всички страни по скандала с пропуснатата заявка на Красимир Анев за масовия старт в Поклюка. На сбирката са привикани първата треньорка на състезателя от Самоков Диана Галева, която тогава отговаряла за Краси, и българския член на международната федерация Венцеслав Илиев, който търсил Галева по телефона, за да я информира за пропуска и той да бъде коригиран. На заседанието ще бъде определена и датата за отчетно-изборното общо събрание, на което ще бъде избран нов шеф на централата.