Олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург записа първи успех от началото на сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Германката спечели гигантския слалом в шведския зимен център Оре. 23-годишната Ребенсбург завърши с общо време 2:28.94 минути и записа девета победа в кариерата си.

На второ място с изоставане от 62 стотни от секундата се класира австрийката Ана Фенингер, а трета с пасив от 91 стотни се нареди словенката Тина Мазе, която прекъсна серията си от четири победи в първите четири гигантски слалома от сезона.

Французойката Теса Уорли беше най-бърза във втория манш и прогресира от осмо на четвърто място в крайното подреждане с изоставане от 1.10 секунда зад победителката.

В класирането за малката световна купа в дисциплината води Мазе с 460 точки, пред австрийката Катрин Цетел с 306 точки и Ребенсбург с 256 точки.

Мазе е убедителна лидерка и в генералното класиране за големия Кристален глобус с 859 точки. Втора е Мария Рийш (Германия) с 508 точки, а на трета позиция е Цетел с 466 точки.