Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Лилехамер`94 - украинката Оксана Баюл, подаде иск в Лос Анджелис срещу голямата американска агенция "Уилям Морис". От май 1994 година компанията защищава нейните финансови интереси. Бившата фигуристка претендира за 1 милион долара обезщетение.

В иска пише, че агенция "Уилям Морис" се е възползвала от незнанието на английски език на 16-годишната тогава Баюл и е съставила договор, чиито условия след това дават възможност на агенцията да не изплаща на олимпийската шампионка стотици хиляди долари.

В съдебния иск се отбелязва, че "Уилям Морис" не е изплатил на 35-годишната Баюл 150 000 долара за реклама на бижута и други украшения и 100 000 долара за участие в реклама на картички и канцеларски материали. Не са й изплатени и хонорари за участие в няколко филма и публикация на книга.

След зимната олимпиада в Лилехамер през 1994 година, където Оксана Баюл за първи път спечели златен медал при жените за Украйна във фигурното пързаляне - единично, фигуристката напусна аматьорския спорт и отиде да живее в САЩ.