Виктория Ребенсбург от Германия спечели предпоследния за годината гигантски слалом от Световната купа по алпийски ски в Шпиндлерув Млин (Чехия), докато Линдзи Вон съкрати изоставането си от Мария Рийш в генералното класиране.
 
21-годишната олимпийска шампионка взе преднина още след първия манш, а бе най-бърза и във второто спускане. Ребенсбург финишира с общо време две минути и 15,22 секунди. С този успех тя излезе начело в класирането на гигантски слалом за сезона.
 
Едно състезание преди края, олимпийската шампионка в дисциплината има 435 точки. Теса Уорли от Франция, която водеше в подреждането преди днешното състезание е с 358, след като отпадна в първия манш.
 
Денис Карбон от Италия финишира на второ място – на 1,26 секунди зад победителката. Линдзи Вон от Съединените щати зае третото място с изоставане на 1,45 секунди. Мария Рийш завърши едва на 29-о място и позволи на Вон да съкрати едва на 38 точки разликата между двете в генералното класиране за Световната купа.
 
Утре предстои слалом в чешкия зимен курорт, а през следващия уикенд са финалните за сезона състезания в Ленцерхайде (Швейцария)./БЛИЦ