Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне в отборната надпревара от Сочи 2014 Юлия Липницкая (Русия) заяви, че няма намерение да сменя треньора си, съобщава ТАСС. Вчера се появиха слухове, че Липницкая напуска Етери Тутберидзе и ще се готви в школата на ЦСКА.

"За смяна на треньора не съм мислила изобщо. Всички знаят, че за мен бе беше лесно да подновя тренировките след олимпийските игри. Затова този сезон е много тежък за мен. Първоначално нищо не се получаваше", каза младата руска фигуристка.

Липницкая добави, че дори е обмисляла да прекрати спортната си кариера след провала на шампионата на Русия през декември, където тя остана едва девета. Рускинята каза още, че за нея този сезон е приключен и сега тя ще си почине за известно време. Днес Липницкая е провела среща със заместник-министъра на спорта на Русия Юрий Нагорних, с президента на федерацията по фигурно пързаляне Александър Горшков и със своята треньорка Етери Тутберидзе.

"Поговорихме си, обсъдихме положението и това, което предстои в бъдеще. За мен този сезон е приключен. Сега ще се възстановя и ще започна отначало. Много разчитам на мъдростта на Етери Тутберидзе, която беше и остава мой треньор", добави Липницкая.