Олимпийският шампион Таню Киряков награди победителите в традиционния международен есенен турнир по стрелба, организиран ежегодно от стрелкови клуб Пирин (Благоевград). Около 60 млади и по-зрели спортисти участваха в 3-дневната надпревара за най-точен мерник, а най- малкият участник, третокласникът Владислав Цветков, състезател на домакините, демонстрира на практика отличната работа на треньорите в благоевградския клуб.

Стрелци от 5 клуба се включиха в турнира, с благоевградчани, в чийто отбор бяха и младежи, с които пиринци работят по програмата „Спорт за хора с увреждания и деца в риск“ сили мериха двата сандански клуба СК “Санел-ЗПГ” и СК „Спартак“, АП „Спорт“- Велико Търново и СК ”Стрелец” - Скопие, пише struma.bg. Обещанието на Таню Киряков да присъства на турнира предизвика обяснимо оживление и вълнение у участниците, а многократният ни олимпийски шампион не скри радостта си от числеността на младите последователи, знак за възраждане на интереса на младите към този спорт.

При най-малките първите места спечелиха представителите на домакините от „Пирин“ Борис Петров и Любомира Василева, чиито пушки бяха най-точни. При юношите на пушка доминираха отново домакините с представителите си Богомил Реджев, Никола Самарджиев и Симеон Габерски, докато при девойките първите две места спечелиха санданчанките от СК „Санел-ЗПГ” Ирена Бъчварова и Ивана Орешарова, следвани от Петя Станкова от „Пирин”.

Стрелците от „Санел-ЗПГ” затвърдиха класата си - първите две места на Вероника Секулова и Десислава Шемкова при жените на пушка, докато при мъжете домакините удържаха „фронта“ с победата на Борислав Стаменов, следван от Богомил Реджев и македонеца Драгослав Кудрановик от СК „Стрелец”, Скопие. Най-оспорваната битка се разрази преди финала, в последния ден на турнира, при мъжете на пистолет. Победата успя да измъкне Николай Колев от АП „Спорт”, следван по петите от представителя на домакините Стоян Гайдарски и Йордан Тасевски от СК „Стрелец”.

При жените на пистолет най-добра отново бе представителката на АП „Спорт” Яна Митева, следвана от съотборничката си Маргарите Ойсолова и Изабела Кръстева от „Пирин”. Юношата на „Стрелец“ Борян Бранковски победи връсниците си от СК „Спартак” и „Пирин” при стрелбата с пистолет. Впечатлен от спортната страст и хъс на участничите в турнира, Таню Киряков подари съвсем нов пневматичен пистолет, който да е специалната награда в турнира на благоевградския стрелкови клуб догодина, но постави изрично условие оръжието да се присъди само при изключително постижение.

Ако такова няма, пистолетът ще стои като джакпот до спечелването му. Заедно с председателя на СКС „Пирин“ Емил Костадинов олимпийският шампион връчи наградите на победителите. Самият той обаче получи специален подарък от Георги Самарджиев, бившия председател на клуба и настоящ член на УС, буркан с фантастичен пчелен мед, собствено производство, от пчелина му при Кресненското ханче.