Олимпийският шампион по фигурно пързаляне Евън Лисачек отложи завръщането си на леда. Героят от Игрите във Ванкувър беше планирал първо състезание пред родна публика – на откриването на серията Гран При “Скейт Америка” от 19 до 21 октомври. Разтежение е причината 27-годишният спортист да откаже престижната надпревара.

Както е известно, Лисачек спечели спорен златен медал на Олимпиадата, а със сребро остана големият фаворит Евгени Плюшченко (Русия). Това беше последното състезание за американеца, който след това участва в танцувално риалити, където финишира на второ място зад приятелката на пилота от Формула 1 Люис Хамилтън - Никол Шерцингер.

“Скейт Америка” е първото голямо състезание по фигурно пързаляне за сезон 2012/13. Тази година надпреварата ще се проведе в Кент, Вашингтон. Големите звезди на турнира ще бъдат танцовата двойка на домакините Мерил Дейвис и Чарли Уайт, както и руското спортно дуо Татяна Волосожар и Максим Транков. При жените също ще бъде интересно, като американките Ашли Уагнер и Рейчъл Флат ще мерят сили с рускините Алена Леонова и Аделина Сотникова./БЛИЦ