Олимпийският шампион в спускането с шейни Феликс Лох от Германия спечели първото състезание от новия сезон в Световната купа, като направи рекорд и в двете си спускания по улея в Игълс (Австрия).
 
Лох финишира за 50,145 секунди в първия манш и подобри постижението си с 0,020 секунди при второто спускане. Общо време от 1 минута и 40,270 секунди му донесе петата победа в Световната купа в кариерата му.
 
Давид Мьолер донесе и второ място за Германия, след като времето му бе с 0,303 секунди по-слабо от това на Лох. Световният шампион Армин Цьогелер от Италия зае третото място.
 
Първият манш бе прекратен за кратко, след като германецът Ралф Палиг загуби контрол над шейната си и в продължение на стотици метри се носеше с главата напред по улея. Той обаче сам се изправи на крака и се оказа, че няма наранявания.
 
Канада спечели отборната надпревара, като изпревари Германия. Това бе първата победа в Световната купа за “кленовите листа”.
 
Алекс Гъф, Самуел Едни, Тристан Уолкър и Джъстин Снит финишираха с време 2 минути и 8,774 секунди. Германците, които спечелиха 5 от 6 старта през миналия сезон, останаха на 0,217 секунди зад победителите. Трето място зае руският отбор.