Броени дни преди началото на месец май Боровец изпраща поредния дълъг и успешен снежен сезон. И тази зима курортът може да се похвали, че успя да предложи на любителите на белите спортове не само отлични условия за ски и сноуборд, но също и интересен спортен календар. Тук се проведоха 12 оспорвани състезания в традиционните ски алпийски дисциплини и няколко вълнуващи фристайл надпревари. За финал курортът бе домакин на Откритото Държавно първенство по сноубордкрос и ски-крос с участието българските спортни звезди Сани Жекова и Алекс Иванов.

Освен на ски и сноуборд състезания, през този зимен сезон Боровец стана арена и на две мащабни снежни инициативи, имащи за цел да накарат децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Това бяха честването на Световния ден на снега - една инициатива на Международната федерация по ски /FIS/ и Програмата „Научи се да караш ски”, организирана от Министерството на физическото възпитание и спорта и Българската федерация ски.

Интересната тенденция, която се наблюдава при българските туристи, които заемат около 35% пазарен дял, е стабилният ръст на посещенията на млади хора на възраст между 12 и 25 год. Те стават най-бързо растящата група в демографския микс на курорта с 56% увеличение на посещенията през последните три години. Ръководството на “Бороспорт” АД обяснява тази тенденция със специалните програми и състезания на курорта с цел привличане на ученици, студенти и млади хора, както и с инвестициите в терейн парка, който се разраства вече трета година в ръкава на писта “Попангелов”.

След края на успешния зимен сезон, Боровец започва подготовка за лятото. Символичен преход от снежните към слънчевите емоции курортът ще направи с уникалното за България състезание по масово спускане с колелета по планински терен Drop the Mountain Borovets 2013, което ще се проведе на 11 май.