СКА (Санкт Петербург) записа осма поредна победа в редовния сезон на КХЛ, след като се наложи с 3:1 като гост на лидера в Западната Конференция ЦСКА (Москва).
 
Двата „армейски“ тима си размениха по един гол през първата третина. Антон Бурдасов даде авант на гостите още 2:11 минути след началото на мача, но три минути преди края на частта Сергей Андронов изравни.
 
Звездата на СКА Иля Ковалчук даде аванс на тима си 16:39 минути след началото на втория период, а в самото начало на третата част Евгений Кетов подпечата успеха на тима си.
 
Така СКА (Санкт Петербург) се доближи само на три точки от ЦСКА (Москва) в битката за първото място на Западната Конференция. „Армейците“ от руската столица обаче имат мач по-малко.
 
Динамо (Москва) спря серията на Нефтехимик (Нижнекамск) от четири поредни победи, след като записа успех с 2:0 като домакин. Максим Соловьов даде аванс на московчани точно в средата на втората третина, а секунда преди края на мача Каспарс Даугавинш подпечата успеха с попадение на празна врата.
 
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КХЛ В ЧЕТВЪРТЪК
Барис (Астана) – Сибир (Новосибирск) 3:2
Ак Барс (Казан) – Металург (Магнитогорск) 3:0
Локомотив (Ярославъл) – Югра (Ханти Мансийск) 5:2
Северстал (Череповец) - Динамо (Рига) 3:4
Йокерит (Хелзинки) – Торпедо (Нижни Новгород) 3:2
Витяз (Подолск) – Трактор (Челябинск) 4:2
ЦСКА (Москва) – СКА (Санкт Петербург) 1:3
Динамо (Москва) – Нефтехимик (Нижнекамск) 2:0
Медвешчак (Загреб) - Динамо (Минск) 4:2
Слован (Братислава) – Атлант (Митишчи) 4:5