Мъжката ни щафета в биатлона зае осмото място на Европейското първенство в Осърбле (Словакия). Отборът ни в състав Мартин Богданов, Мирослав Кенанов, Владимир Илиев и Красимир Анев финишира за 1:20:20.6 часа на 3:26.5 минути зад победителя Германия.

Силен първи пост направи Мартин Богданов, който с една грешка в стрелбата предаде щафетата четвърти. Кенанов и Илиев обаче стреляха по-слабо и изостанаха, а Красимир Анев стопи малко от пасива. Тимът ни ползва 6 допълнителни патрона и не въртя наказателна обиколка.

Германия спечели с време 1:16:54.1 часа, като Даниел Бьом, Матиас Бишл, Йоханес Кух и Ерик Лесер ползваха шест допълнителни патрона. Второ е карето на Норвегия, а на третата позиция е Русия е една наказателна обиколка.

Европейското първенство е от отворен тип, като в него участват и състезатели от останалите континенти, но само ако са до 26 години. В Осърбле най-добри резултати постигнаха Илиев и Анев, които са шести съответно в спринта и преследването, а Богданов е осми в индивидуалния старт на 20 километра.

Заради участието си на Европейското българите пропускат спринта от Световната купа в Осло (Норвегия) този следобед. За България ще стартират Михаил Клечеров и дебютантите Иван Златев и Васил Чорбаджиев