Тази вечер на площада в Банско беше официално открито Европейското състезание по биатлон. Участие в него ще вземат над 200 състезатели от 27 държави. 10 от тях са се състезавали за Световната купа през този сезон. Сред тях са настоящият олимпийски шампион Антон Шипулин, Евгени Устюгов, Ана Богали-Титовец, Евгения Седова, Мартин Мезотич, както и българските биатлонисти Красимир Анев, Владимир Илиев, Емилия Йорданова.

Предвидени са две спринтови дисциплини. Утре е първият старт - спринт (мъже) от 10:00 часа. От 13:00 часа е началото на състезанието за жени (спринт). В 19:00 часа утре, отново на площада в Банско, ще се проведе награждаването на призьорите, заели първите три места.

Близо 800 000 души от цял свят се очаква да наблюдават на живо в интернет сайта на международната федерация по биатлон (www.biathlonworld.com) стартовете от IBU Cup 7 Biathlon в Банско, които ще се проведат в петък и събота тази седмица.

Подготовката на състезанието върви отлично, съоръженията са на много високо ниво и са покрити всички изисквания на международната федерация. Пистата е изцяло с естествен сняг, което допълнително създава благоприятни предпоставки за добри спортни резултати. /БЛИЦ