Евгени Плюшченко се представи блестящо в тестовото състезание, което трябва да определи руския участник на Олимпиадата в Сочи, предава сайтът Красивата страна на спорта. Домакините имат една квота и дилемата е кой да участва. Максим Ковтун стана шампион, като победи Плюшченко, но младият състезател се изложи на Европейското. В Будапеща Сергей Воронов финишира втори, а Константин Меншов трети.

Това усложни решението на федерацията. Днес беше и тестовото състезание на трикратния медалист Плюшченко, който се е представил отлично.

„По мое мнение Женя днес беше по-добър отколкото във Ванкувър. Той се пързаля на максимум – направи чист четворен тулуп и още един в комбинация с троен, както и два тройни аксела. Заради емоцията имаше малки грешки на тройните луц и салхов. Това беше истинския Плюшченко“, заяви треньорът Алексей Мишин за ИТАР-ТАСС.

„Пързалях се чисто с всички елементи. Имах пет тройни скока във втората част на програмата. Доволен съм, сега чакам решението“, добави състезателя пред „РСпорт“.