Българският национален отбор по хокей на лед започна с тежка загуба от Мексико с 2:8 (0:1, 2:3, 0:4) участието си в първия кръг на олимпийските квалификации в Естония.

Точни за "лъвовете" бяха Георги Искренов и Кристиан Семков. Синът на Гибона вкара за 1:1 в началото на втората част, а Семков се разписа за 2:2 пет минути преди края на същата третина.

В средата на втория период при резултат 1:1 беше направена смяна на вратаря на България. Вместо започналия като титуляр Димитър Димитров на леда се появи Никола Николов. Димитров направи 16 спасявания за 30 минути игра, Николов завърши с 13 отразени удара.

Хорхе Перес и Карлос Гомес вкараха по три попадения за Мексико, а по един гол добавиха Карло Томаси и Гийермо Диас. Вратарят на Мексико Алфонсо дел Алба направи 21 спасявания.

По-късно днес в другия мач от групата домакинът Естония играе с Израел. Утре от 19:00 часа България играе с естонците, а в неделя от 13:00 часа се изправяме срещу Израел.

Победителят от групата се класира за следващата фаза на квалификациите за олимпийските игри в Пьончан през 2018 г. Вторият кръг от пресявките ще се проведе между 11 и 14 февруари 2016 г.